PERSONAL DATA PROTECTION ACT 2010 NOTICE

Collection, Recording, Storage and Retention of Personal Information

We refer to your personal data provided in the attached form.

("the Purposes")

If you fail to supply us with your personal data, we may not be able to process and/or disclose your personal data for any of the above Purposes.

Please be informed that if required for any of the foregoing Purposes, your personal data may be transferred and/or disclosed to any person(s) in or outside Malaysia including but not limited to IOI Group of companies, whether such group of companies are residing, situated, carrying on business, incorporated or constituted within or outside Malaysia, including but not limited to the respective agents, authorised and appointed outsourcing agents for purpose of fulfilling our obligations to you in respect of the Purposes and all such other purposes that are related to the Purposes and also in providing integrated services, maintaining and storing records.

To this end, we are committed in ensuring the confidentiality, protection, security and accuracy of your personal information made available to us. In this regard, it is your obligation to ensure that all personal information submitted are accurate, not misleading, updated and complete in all aspects. For the avoidance of doubt, we and/or the Group and/or its employees or authorised officers or agents will not be responsible for any personal information submitted by you that is inaccurate, misleading, incomplete and not updated.

Any personal information retained by us may be destroyed and/or deleted in accordance with our retention policy in the event such information is no longer required for the said Purpose.

Consent

By submitting the attached form you hereby authorise and consent to us processing (including disclosing) your personal data for the Purposes and/or for any other matter related to the Purpose.

If you do not consent or subsequently withdraw your consent to the processing and disclosure of your personal data (other than for direct marketing), we will not be able to fulfil our obligations to you in respect of the Purposes and/or for any other matter related to the Purpose.

You may at any time after the submission of your personal data to us, request us to update your personal data and/or limit your data processing by writing to us at the following address:

Secretariat
Yayasan Tan Sri Lee Shin Cheng
Level 11, Two IOI Square
IOI Resort, 62502 Putrajaya

E-mail address: darshini@ioigroup.com

NOTIS AKTA PERLINDUNGAN PERIBADI 2010

Pengumpulan, Rakaman, Penyimpanan dan Pengekalan Maklumat Peribadi

Kami merujuk kepada data peribadi anda yang diberikan di dalam borang yang dilampirkan.

Yayasan Tan Sri Lee Shin Cheng (“kami”) sedang mengambil langkah untuk mematuhi Akta Data Perlindungan Peribadi 2010 (“Akta”) dan data peribadi anda yang dikumpulkan akan digunakan dan tidak terhad kepada :

(“Tujuan-Tujuan tersebut”)

Sekiranya anda gagal untuk membekalkan kami dengan data peribadi tersebut, kami mungkin tidak dapat memproses dan/atau mendedahkan data peribadi anda bagi mana-mana tujuan tersebut di atas.

Adalah dimaklumkan bahawa jika dikehendaki bagi mana-mana Tujuan-Tujuan tersebut, data peribadi anda boleh dipindahkan kepada mana-mana orang di dalam atau di luar Malaysia termasuk dan tidak terhad kepada syarikat-syarikat di dalam kumpulan syarikat IOI, samada syarikat-syarikat tersebut terletak, menjalankan perniagaan, diperbadankan atau ditubuhkan di dalam atau di luar Malaysia, termasuk dan tidak terhad kepada ejen masing-masing, ejen-ejen luar yang telah dilantik dan diberikuasa bagi tujuan memenuhi tanggungjawab kami kepada anda berkaitan dengan Tujuan-Tujuan tersebut dan dan juga tujuan-tujuan yang berkaitan dengan Tujuan-Tujuan tersebut serta dalam menyediakan perkhidmatan-perkhidmatan bersepadu, penyelenggaraan dan penyimpanan rekod-rekod.

Untuk tujuan ini, kami komited dalam memastikan kerahsiaan, perlindungan, keselamatan dan ketepatan maklumat peribadi anda yang dibekalkan kepada kami. Berkenaan dengan ini, adalah menjadi tanggungjawab anda untuk memastikan bahawa kesemua maklumat peribadi yang diserahkan adalah tepat, tidak mengelirukan, dikemaskini dan lengkap dalam semua aspek. Bagi mengelakkan keraguan, kami dan/atau Kumpulan dan/atau perkerjanya atau pegawai yang diberi kuasa atau ejen tidak akan bertanggungjawab untuk sebarang maklumat peribadi yang diserahkan oleh anda tidak tepat, mengelirukan, tidak lengkap dan tidak dikemaskini.

Sebarang maklumat peribadi yang dibekalkan kepada kami akan dimusnahkan dan/atau dipadamkan selaras dengan dasar pengekalan jika maklumat tersebut tidak lagi diperlukan untuk Tujuan tersebut.

Persetujuan

Dengan menyerahkan borang ini, anda dengan ini bersetuju dan memberi kebenaran kepada kami memproses (termasuk menzahirkan) data peribadi anda bagi Tujuan-Tujuan tersebut dan/atau untuk apa-apa perkara lain yang berkaitan dengan Tujuan-Tujuan tersebut.

Jika anda tidak bersetuju atau menarik balik kebenaran anda untuk kami memproses dan menzahirkan data peribadi anda (selain daripada untuk pemasaran langsung), kami tidak akan dapat memenuhi kewajipan kami kepada anda berkaitan dengan Tujuan-Tujuan tersebut dan/atau untuk apa-apa perkara lain yang berkaitan dengan Tujuan-Tujuan tersebut.

Anda boleh, pada bila-bila masa selepas penyerahan data peribadi anda kepada kami, memohon kami membuat pembetulan kepada data peribadi anda dan/atau menghadkan pemprosesan data anda dengan menulis kepada kami di alamat berikut:

Sekretariat
Yayasan Tan Sri Lee Shin Cheng